zwanger

 

Op de laatste zondag van augustus 2014 kwamen we erachter. Normaal slaap ik flink uit op zondag ochtend, maar omdat ik wist dat we een test gingen doen was ik voor mijn doen behoorlijk vroeg wakker. Dus voor negen uur zat ik beneden op de bank naast Ad, terwijl de test boven in de douche ondersteboven op de wasmachine lag. Na 3 minuten die eeuwig leken te duren gingen we samen naar boven en draaiden de test om... Positief! Ad was gelijk helemaal blij en ik was in eerste instantie vooral in de war. Ik kon het me niet voorstellen dat het echt waar was en dat we een kindje zouden krijgen. De hele dag leefde ik in een soort roes en moest ik mezelf steeds vertellen dat het echt waar was. Wat een fantastisch nieuws! Mama worden, een droom die uitkomt...

 

De zwangerschap verliep heel goed. En ik vond het heerlijk! Best bijzonder, want van te voren had ik een heel naar beeld van zwanger zijn. Het idee dat je lijf niet meer doet wat het normaal doet, dat je dik wordt, misselijk bent en je bekken en rug pijn gaan doen. En dan met als klap op de vuurpijl je buik vol striae en 9 maanden geen wijn meer drinken. Het leek me een compleet drama. Maar niets was minder waar. Hoewel alles klopt wat ik hiervoor beschrijf, ik vond het echt niet erg. Integendeel! Ik deed alles met liefde en genoot van elke seconde dat Boris in mij groeide.

 

En dat werd alleen maar sterker dat gevoel. Mijn buik werd steeds dikker en ik was mega trots. We hadden een doppler gekocht dus ik kon zelf naar het hartje luisteren wanneer ik dat wilde. In het begin deden we dat erg vaak, maar vanaf dat ik hem kon voelen iets minder. Ik hield een negen maanden dagboek bij en heb dat volgehouden tot 37 weken, iets waar ik juist nu ontzettend blij mee ben. En ik schreef een liedje Het Allermooist', voor onze lieve baby dat ik af en toe voor hem zong. En elke avond als we naar bed gingen legden we het speeldoosje op mijn buik voor het slapen gaan, het werd een echt ritueel.

 

Toen ik bijna 19 weken zwanger was kregen we de 20 weken echo. We wilden graag weten wat het was en Ad zag het binnen 3 seconden. Het was overduidelijk, we kregen een jongetje en zeker geen meisje! Alles was goed tijdens de echo. Geen problemen of nare dingen te zien.

Ook tijdens alle controles die ik had was er niets aan de hand. Zijn hartje ging altijd flink tekeer, en mijn bloeddruk was perfect. Op mijn bekkenklachten na verliep het vlekkeloos.

 

Ondertussen bleef ik genieten. Van het geschopt in mijn buik maar ook van alle voorbereidingen. Veel last van hormonen had ik niet, maar de nesteldrang was in volle glorie aanwezig!

Ik nam verlof toen ik ongeveer 35 weken zwanger was, op 1 april. Ik werd flink verwend door vriendinnen en familie met kadootjes, een lunch en een babyshower om mijn verlof te vieren. Vanaf nu kon ik er echt naar toe leven en alleen nog maar met Boris bezig zijn. Ik was vaak moe dus deed niet heel veel, maar ik was het nog lang niet zat. Ik bleef genieten en wachtte rustig af wanneer Boris er aan toe was, en dat leek nog lang niet zo te zijn.

 

‘Het Allermooist’

 

Ik zie deze wereld, en voer een vreemde strijd

Er is zoveel ellende, en onzekerheid

Alles lijkt anders, nu jij bij mij bent

’t is zo verwarrend, als je ’t leven kent

 

Maar elke dag opnieuw, besef ik toch weer

Dat leven mooi is, ook al doet ’t soms ook zeer

Het zit in kleine dingen, die maken me blij

Maar 't allermooist ben jij

 

Ik geniet zoveel van elk moment,

Nu ik voel dat jij dicht bij mij bent.

Ik beloof je voor altijd, dat ik van je hou,

Van je hou…

 

Nu jij er bent, ben je niet alleen.

Er is een plek voor jou, daar kun je altijd heen

Dit nieuwe leven, zo breekbaar en klein

Vergeet nooit, je mag er altijd zijn…

 

Ook al is het leven soms gemeen

’t Voelt nu zoveel mooier dan voorheen

Het zit in kleine dingen, die maken me blij

Maar 't allermooist ben jij

 

Ik geniet zoveel van elk moment,

Nu ik voel dat jij dicht bij mij bent.

Ik beloof je voor altijd, dat ik van je hou,

Van je hou…

 

Ik beloof je voor altijd, dat ik van je hou

Ik hou van jou…

© Anja Dalhuisen 2018 | www.lieveboris.nl | www.vlinderkusje.nl