het allermooist ben jij...

 

Toen onze lieve Boris levenloos werd geboren op 29 april 2015 stond onze hele wereld op zijn kop. Alles wat hiervoor zo gewoon leek, is nu een compleet ander leven. En eigenlijk is dat het ook, althans voor ons.

 

De naam van deze website lijkt misschien wat vreemd, want er is natuurlijk niets moois aan het verliezen van een kind. Maar ik heb het gekozen omdat ik een liedje schreef voor Boris tijdens mijn zwangerschap dat heet 'Het Allermooist'. En één ding is zeker, onze lieve Boris is ook écht het aller-allermooist...

Vanaf de dag dat alles anders werd, bleven mijn gedachten als een soort wervelwind door mijn hoofd stormen. Ik kreeg de behoefte om dingen op te schrijven en ook om het te delen met anderen, dus dat deed ik. En toen gebeurde er iets moois! Duizenden mensen lazen mijn verhaal en er kwamen honderden reacties. Doordat ik mijn verhaal deelde, dat helaas voor zoveel mensen herkenbaar is, werden er mensen geraakt. Vaders en moeders die het zelfde mee maakten herkenden zich en voelde zich soms getroost. Ouders stopten hun kinderen die avond even extra in en gaven ze nog meer kusjes dan normaal. Families die eerst niet met elkaar konden praten over het verlies van hun kindje konden dat soms ineens wel.

Bovenal was het voor mij dé manier om mijn verdriet om Boris te verzorgen, en hem zo dicht mogelijk bij me te houden.

 

En nu is er, twee jaar later na het schrijven van mijn eerste verhaal, niet alleen een blog, maar ook een boek ontstaan. 'Lieve Boris', een boek waarin ik het verhaal over Boris deel, maar vooral ook de periode daarna. Het verder leven zonder onze mooie zoon, en inmiddels ook mét onze prachtige dochter Babet.

 

Na het uitgeven van mijn boek ben ik blijven schrijven. Over mijn gevoelens, gedachten en over hoe het nu met ons gaat. Ook schrijf ik briefjes aan Boris. Dit alles kun je lezen in mijn blog.

 

Naast schrijven ben ik een nieuw project gestart, namelijk de webshop 'Vlinderkusje'. Een webshop bij rouwverwerking. Met lieve, zorgvuldig gekozen kadootjes voor jezelf of voor een dierbare. Na het verlies van een kind en wanneer woorden niet genoeg zijn. Om te zorgen voor verdriet. Als je meer wilt weten kijk dan op vlinderkusje.nl, of lees de blog die ik er over schreef.

 

Heb je vragen of wil je graag iets met me delen? Neem dan gerust contact met me op.

 

Liefs Anja

© Anja Dalhuisen 2018 | www.lieveboris.nl | www.vlinderkusje.nl